White Icon

Innovatie

Oplossingen vinden voor uw bedrijf betekent innoveren aan onze kant. Wij investeren dan ook graag in innovatie. Dit is niet opdrachtafhankelijk. Voor ons stopt dit proces nooit. Hierdoor creëren wij continue product- en procesvernieuwing. Onze kracht hierin is ons team. De ervaring die zij meenemen en de creatieve blik die we aanmoedigen. De toewijding die wij samen hiervoor hebben. Daar zit ons succes.

Scrap deeg innovatie

Één van onze meest recente doorbraken is de manier waarop we ‘scrap’ deeg behandelen. In plaats van dit te verspillen krijgt het deeg een tweede kans. We hebben geavanceerde temperatuur-beheersings-technieken geïmplementeerd om dit deeg opnieuw te integreren in de grondstoffen. Het resultaat? Aanzienlijk minder afval. Wat niet alleen kostenbesparend is, maar ook bijdraagt aan een duurzamere productie. Daarnaast zijn de reologische eigenschappen veel beter dan op de traditionele sheetingline. Ofwel: een directe impact op de kwaliteit van het product. Deze innovatie zorgt voor een meer consistente beheersing van het eindproduct.

Rooster en kookinstallatie

Een ander voorbeeld van onze toewijding aan innovatie is onze rooster en kookinstallatie. We zijn trots op het feit dat we de eerste ter wereld zijn die dit proces binnen slechts 3 uur voltooid. Dit vertaalt zich in (enorme) tijdsbesparing voor onze klanten en vermindert de behoefte aan grote voorraadopslag. Daarnaast werkt het systeem met een inline bloemkoeling in plaats van ijs. Beter voor de smaak van het product. Een meer pure smaakbeleving. En, wat ook zeker onze aandacht heeft, zorgt voor verkleining van onze ecologische voetafdruk.

Bij Technology Unlimited is innovatie geen optie, maar een absolute noodzaak. We denken vooruit. In ‘wat als’ scenario’s. Maar gaan ook graag aan de slag met klant specifieke uitdagingen. Daag ons uit! Om samen een oplossing te vinden waarbij we beiden kunnen excelleren in een veranderde wereld. Samen werken aan een smaakvolle en duurzame toekomst voor de bakkerij- en voedselindustrie.