Nieuwe algemeen directeur bij TU

Technology Unlimited BV (TU) streeft naar optimalisatie en denkt toekomstgericht. Dit geldt niet alleen voor zijn producten en service, maar eveneens voor de organisatie. Een nieuwe algemeen directeur Mike Rolefes neemt de dagelijkse leiding over van de huidige twee directeuren, zodat TU een groeiende en stabiele partner blijft in de toekomst.
Na vijftien jaar maken Alfons Nales en Dinand Dubbink plaats voor een nieuwe, jonge directeur. Beide heren gaan zich weer toeleggen op de zaken waarmee ze zijn begonnen. Voor Nales houdt dit in dat hij de innovaties die TU in Nederland heeft gedaan inzake deegbereidingsinstallaties en vergaande automatisering over de landsgrenzen gaat vermarkten. Maar ook omgekeerd: “Ik denk dan bijvoorbeeld aan de granen rooster- en kookketels, die nu in Duitsland als warme broodjes over de toonbank gaan,” licht Nales toe. “Hiermee ga ik straks de Nederlandse markt op.” Dubbink gaat zich weer meer richten op de technische ontwikkelingen die hieruit rollen.

Betrokkenheid

Beide heren hebben hun bedrijf zien groeien van 9 naar circa 70 medewerkers. Mede dankzij de inzet, betrokkenheid en vakkennis van de medewerkers hebben ze deze groei samen kunnen realiseren. Het grondoppervlak is in die tijd door twee bedrijfsverhuizingen vertienvoudigd naar 6.000 vierkante meter op het Bedrijvenpark Twente Noord. “Door onze vele innovatieve ideeën voor kwaliteitsverbetering in de bakkersbranche geven we elke keer ons visitekaartje af,” vertelt Alfons Nales. “Hierdoor groeit het aantal opdrachten en richten we ons tegenwoordig op eigenlijk alles wat te maken heeft met deegbereiding.”
Om op de toekomst voorbereid te zijn, krijgt het bedrijf nu dus een nieuwe kartrekker. Deze is overigens geen onbekende binnen TU. Rolefes leidt hier al jaren de automatiseringsafdeling. Nadat Nales en Dubbink een stevig fundament hebben neergelegd, krijgt Rolefes ruim baan om zijn ambitieuze plannen waar te maken. Samen met het MT en natuurlijk alle medewerkers wil de nieuwe roerganger de markt vergroten en de omzet in de komende vijf jaar verdubbelen. “Door ons meer te richten op service, nieuwe markten aan te boren en een totaalleverancier te zijn, kunnen we nog enorm groeien,” aldus Rolefes.

Gepassioneerd

In TU vinden klanten een gedreven en gepassioneerde partner. We kijken vanaf het eerste contact samen met de klant naar zijn bedrijfsdoelstellingen. Op basis hiervan creëren we innovatieve oplossingen voor het realiseren van betrouwbare productieprocessen en daaruit voortvloeiende continuïteit bij de bedrijfsvoering.” Dit houdt niet op bij innovatieve machines en efficiënte installaties. TU garandeert de klant een kwalitatief hoogwaardig eindproduct.

Ondertussen gaat het dagelijkse werk gestaag door. In de werkplaats wordt hard gewerkt aan voordeeg- en deseminstallaties, granen rooster- en kookketels en big bag-dosering-installaties. Daarnaast zijn het ook de automatiserings- en service & onderhoud-tak die bijdragen aan de groei van TU. “De software schrijven en onderhouden we in eigen beheer. Bij problemen krijgt de klant direct onze serviceafdeling aan de telefoon, waardoor hij meteen kan worden geholpen. We zijn een service- en klantgerichte organisatie en blijven hier de komende jaren veel energie in steken,” vult Rolefes aan.

Doseren, innoveren en automatiseren. TU heeft het allemaal in huis. Op het gebied van procesoptimalisatie komen telkens nieuwe ontwikkelingen op gang, waardoor het bedrijf voorop blijft lopen in de branche. Met Rolefes aan het roer en de interne bedrijfstransitie is het fundament verstevigd en gewaarborgd voor de verwachte groei in de toekomst.